Rikstone C5/H5

Rikstone  amplifiers


Rikstone C5 (Combo) tai Rikstone H5 (Head)


Nämä ovat ns. Single Ended vahvistimia ja koostuvat yleensä yhdestä esiasteputkesta ja yhdestä tai useammasta pääteputkesta. Yleisin konstruktio on, että esiasteessa käytetään 12AX7 ja pääteasteessa 6V6:sta.


Useimmiten peruskytkentänä on Champin 5E1, 5F1, AA764 tai Princeton Narrow Panel Tweedin 5F2-A piiri. 5E1:ssa ja 5F1:ssa on vain Volume-säätö, AA764:ssa on volumen lisäksi Bass ja Treble ja 5F2-A:ssa Tone.


Em. piireihin pohjautuvia malleja on valmistettu ainakin seuraavilla variaatioilla:


  • Variable Voltage Regulator (VVR) mahdollistaa soittamisen pienemmillä äänenvoimakkuuksilla esim kerrostalossa kuitenkaan menettämättä vahvistimen ominaista sointia.


  • Reverb on lisättävissä näihin malleihin ja se toimii näissä varsin hyvin vaikkakaan mikään ns. Surf-kaiku se ei kuitenkaan ole. Kaiku VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.


  • Vibrato (Tremolo) on lisättävissä. AA764:sta on olemassa myös ns. Vibro-Champ versio, jossa on varsin toimiva tremolo ja monet pitävät Fenderin parhaana. Tremolo VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.


  • Hybridi tarkoittaa, että vahvistimeen on lisätty toinen pääteputki, jolloin pääteaste saadaan toimimaan jommallakummalla pääteputkella erikseen tai molemmilla yhdessä. Yleensä toinen putki on näissä malleissa EL84, joka tuo sointiin enemmän hyökkäävyyttä ja rosoa.


  • Erillinen särökanava on toteutettavissa


  • EQ:n ohitus on mahdollista toteuttaa.


  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa


  • Negatiivisen takaisinkytkennän erotuskytkin. Em. piireissä kaikissa on Negtive Feedback (NFB) vakiona aina päällä. Kytkimellä, jolla NFB saadaan katkaistua, saadaan vahvistimeen lisää särmää ja voimakkuutta.


  • Vahvistimen muuntajat voi tapauskohtaisesti ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi. Aito lakattu (2x) tweed-pinnoite antaa kotelolle kestävämmän pinnan kuin esim. Tolex ja on vintage-henkisempi.


Soundinäytteitä:


Hybridimalli

Rikstone C5P (5D2)

Rikstone C5P (5D2)

 

Kytkentäkaavioita:


5E1

5F1

AA764

Vibro Champ

5F2-A

Rikstone H5 1 pääteputki

Rikstone H5 2 pääteputkea

Rikstone C5 1 pääteputki

Rikstone C5 2 pääteputkea

© All Rights Reserved

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept