Rikstone C10 TV

Rikstone  amplifiers


Rikstone C10 TV


Tämä malli perustuu ensimmäiseen Tweed Deluxe malliin ("TV front"), jota alettiin valmistaa 40-luvun lopulla (1948). Vahvistimen piirin tyyppi on 5A3, joka käyttää esiasteessa vanhempia kaksoistriodi-putkia kuten 6SC7:aa ja 6SL7:aa. Sointi on tukevampaa kuin myöhemmissä Deluxe-malleissa käytetyillä 12AX7:lla ja 12AY7:lla. Huomioitavaa on myös, että esiasteessa käytetään ns. Grid Leak biasointia, joka oli tyyppillstä monille tuon ajan vahvistimille.


Peruskytkennässä on kaksi kanavaa, mutta vain toisessa kanavassa on 2 inputtia. Kyseiset inputit ovat tasaherkkiä, joten toinen kannattaa poistaa tai tehdä siitä herkkyydeltään matalampi. Toinen kanava on mikrofoni-kanava ja on rakenteeltaan erilainen, joten se kannatta pitää sellaisenaan. Tämä kanava sopii myös hyvin huuliharpun inputiksi.


Soundi poikkeaa myöhemmistä Deluxe-soundeista, joka on myös kuultavissa tuon ajan monista levytyksistä, selvästi erilainen.


Kaiku ja esim. särökanava saadaan teknisesti helposti lisättyä ja tremolokin saadaan toimimaan.


Lisäoptioita em. kaiun, särön ja tremolon lisäksi:


  • Tone  ohitus on mahdollista toteuttaa.


  • PPIMV master on lisättävissä


  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa


  • Vahvistimen muuntajat voi tapauskohtaisesti ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi. Aito lakattu (2x) tweed-pinnoite antaa kotelolle kestävämmän pinnan kuin esim. Tolex ja on vintage-henkisempi.

 

Kytkentäkaavioita:


5A3

5B3
© All Rights Reserved

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept