Rikstone C24/H24

Rikstone  amplifiers


Rikstone C24/H24 *


Aluksi heti selvennys, että 24 ei tarkoita tässä mallissa ulostulotehoa vaan pääteputkien kuluttamaa tehoa (plate dissipation). Tämän vahvistimen teho on 12-14W, mikä saadaan kahdesta 6V6:sta ulos katodibiasoituna.


Vahvistin pohjautuu Fenderin Tweed Deluxe (5E3) piiriin, joka yksi yleisimmin käytetyistä vahvistimista ja josta on tehty erilaisia muunnelmia eri valmistajien ja tee-se-itse-tekijöiden toimesta.


Peruskytkennässä on kaksi kanavaa, joille molemmille on oma Volume-säätö ja yhteinen Tone. Kanavat ovat hyvin interaktiivisia keskenään, mutta monet pitävät tätä juuri tämän vahvistimen parhaana ominaisuutena. Volume-säätöjen keskinäisellä asennoilla vahvistimesta saa ulos sopivaa persoonallisuutta sointiin.


Vahvistin on äänekäs ja aika helposti säröytyvä, jota voidaan hillitä mm. Paul C-modilla.


Em. piiriin pohjautuvia malleja olen valmistanut ainakin seuraavilla variaatioilla:


  • Variable Voltage Regulator (VVR) mahdollistaa soittamisen pienemmillä äänenvoimakkuuksilla esim. kerrostalossa kuitenkaan menettämättä vahvistimen ominaista sointia.


  • Kanavat on mahdollista konfiguroida siten, että niiden interaktiivisuus vähenee (Tungsten Creama Wheat).  • Reverb on lisättävissä näihin malleihin ja se toimii näissä varsin hyvin vaikkakaan mikään ns. Surf-kaiku se ei kuitenkaan ole. Kaiku VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.


  • Vibrato (Tremolo) on lisättävissä


  • Erillinen särökanava on toteutettavissa esim. muuttamalla toinen kanava tähän tarkoitukseen.


  • Tone  ohitus on mahdollista toteuttaa.


  • PPIMV master on lisättävissä


  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa


  • Vahvistimen muuntajat voi tapauskohtaisesti ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi. Aito lakattu (2x) tweed-pinnoite antaa kotelolle kestävämmän pinnan kuin esim. Tolex ja on vintage-henkisempi.

 

Kytkentäkaavioita:


5E3

Rikstone C24RT power supply

Rikstone C24RT preamp

Rikstone C24RT power amp

© All Rights Reserved

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept