Företag

Rikstone amplifiers

 

Rikstone är ett finskt företag som fokuserar på tillverkning, modifiering, reparation och service av rörförstärkare och motsvarande effektenheter. Jag är företagets ägare och har genom min hobby över 18 års erfarenhet i tillverkning, modifiering, reparation och service av rörförstärkarna och effektenheterna.

 

Det primära syftet med Rikstone är att erbjuda sina kunder möjlighet att fastställa förstärkarens tekniska krav från början till slutet angående både soundvärld och tekniska egenskaper.

 

Rikstones uppgift är att fylla dessa krav och implementera förstarkare med klassisk stil genom att använda point-to-point kopplingar (utan kretskort) av högkvalitativa komponenter. Målet är alltid att få ut en produkt som uppfyller kundens krav och som kan lätt modifieras vidare.

 

Jag är öppen för olika slags rörförstärkareprojekten och nya idéer från nollplanering till modifiering av gamla förstärkare till en ny nivå. Ett exempel av en billig och lämplig lösning är modifikation av en gammal comboförstärkare till en ny rörförstärkare genom att utnyttja combos närvarande komponenter som kabinett, högtalare, nät- och utgångstransformator. Även en transistorförstärkare kan ändras genom att utnyttja åtminstone kabinett, chassis och högtalare.

 

Förutom är jag färdig att implementera även nya innovationer, utrustningar och lösningar som man någonsin har tänkt att bli implementerad.

 

Det andra syftet är att erbjuda lösningar med konkurrenskraftig pris som baseras på en låg kostnadsnivå utan att avvika från kvalitativa delar och metoder. Jag jobbar på min egen verkstad i Kyrkslätt och mitt syfte är att göra själv så mycket som möjligt. På det sättet kan jag kontrollera kostnader som hjälper också i prisuppskattningen.

 

Med vänlig hälsning

Risto Kivioja

Rikstones ägare

Ingengör, Mät- och regelteknik

Godkänd elutrustningsreparatör

 

General Data Protection Regulation, GDPR

EU:s allmänna dataskyddsförordning

Dokument (på finska)

Rikstone

 

VAT number: 2696321-9

Phone: +358 40 547 9757

e-mail: amps@rikstone.fi

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus