Rikstone C18 5D3

Rikstone amplifiers

 

Rikstone C18 5D3

 

Vaikka tämä on sukua Tweed Deluxe 5E3:lle on se kuitenkin soinniltaan erilainen. Vahvistimen piirin tyyppi on 5D3 ja se on 5E3:n edeltäjä 50-luvun alkupuolelta. Sointi on paljon hienostuneempi kuin 5E3:ssa eikä vahvistin säröydy läheskään niin helposti. Säröytyessäänkin se tuottaa kaunista harmoonista säröä ja soi silloinkin siistimmin kuin 5E3. Ehkä parhaiten sen sointia kuvaa tämä Youtube-linkki:

 

Peruskytkennässä on kaksi kanavaa, mutta vain toisessa kanavassa on 2 inputtia. Alkuperäinen input-rakenne kannattaakin unohtaa ja korvata se joko 5E3:n tyyppisillä inputeilla tai kayttää toisen kanavan resursseja esim. kaikuun tai särökanavaan. Esiaste on kytkennältään kuin 5E3:ssa, mutta pääteaste onkin sitten erilainen ja josta muodostuu pääosin 5E3:sta poikkeava sointi.

 

Kaiku ja esim. särökanava saadaan teknisesti helposti lisättyä ja tremolokin saadaan toimimaan vaikkakaan se ei tässä piirissä ole kaikkein optimaalisin.

 

Lisäoptioita em. kaiun, särön ja tremolon lisäksi:

 

  • Tone ohitus on mahdollista toteuttaa.

 

  • PPIMV master on lisättävissä

 

  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa

 

  • Vahvistimen muuntajat voi tapauskohtaisesti ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.

 

  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi. Aito lakattu (2x) tweed-pinnoite antaa kotelolle kestävämmän pinnan kuin esim. Tolex ja on vintage-henkisempi.

Kytkentäkaavioita:

 

5D3

Rikstone

 

VAT number: 2696321-9

Phone: +358 40 547 9757

e-mail: amps@rikstone.fi

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus