Rikstone C10/H10

Rikstone amplifiers

 

Rikstone C10/H10

 

Rikstone C10 pohjautuu kytkentöihin, joissa on käytetty mm. ECLL 800 putkea tai järeämpää pääteputkea tai kahta pienempitehoista pääteputkea SE-tyyppisessä kytkennöissä. Tyypillisin esim. tästä on ruotsalainen Hagström 310, jota on valmistettu 60-luvun alkupuolella ja joka oli sointinsa puolesta aikanaan erittäin haluttu ja käytetty vahvistin Pohjoismaissa. Yhdellä EL34:lla päästään sopivasti konfiguroituna 10W:n tehoon. Vastaavasti samaan päästään esim. myös kahdella EL84:lla.

 

Em. malleja on valmistettu ainakin seuraavilla variaatioilla:

 

  • Variable Voltage Regulator (VVR) mahdollistaa soittamisen pienemmillä äänenvoimakkuuksilla esim. kerrostalossa kuitenkaan menettämättä vahvistimen ominaista sointia.

 

  • Reverb on lisättävissä näihin malleihin ja se toimii näissä varsin hyvin vaikkakaan mikään ns. Surf-kaiku se ei kuitenkaan ole. Kaiku VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.

 

  • Vibrato (Tremolo) on lisättävissä. Tremolo VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.

 

  • Erillinen särökanava on toteutettavissa

 

  • EQ:n ohitus on mahdollista toteuttaa.

 

  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa

 

  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi.

 

Kytkentäkaavioita:

 

Rikstone C10 Power supply

Rikstone C10 circuit

Hagström 310

 

 

Rikstone

 

VAT number: 2696321-9

Phone: +358 40 547 9757

e-mail: amps@rikstone.fi

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus